top of page

Fredagslåten: Welcome to the Black Parade

Denna fredag tänkte jag presentera en låt som körde över mig som en ångvält förra sommaren. Av någon outgrundlig anledning var jag inte tuff nog att lyssna på My Chemical Romance tidigt 2000-tal. Så när jag och vän bestämde oss för att se bandet från New Jersey så blev vi mäkta förvånade över att se att folk i stort sett bott utanför spelplatsen Gröna Lund för att få platser längst fram. Konserten var mäktig och som alltid blir jag som mest begeistrad efter konserten. Jag gick igenom hela låtkatalogen, lyssnade på intervjuer med sångaren Gerard Way och så vidare.


Welcome to the Black Parade har kallats för ett anthem och jag förstår att det är en låt som sitter djupt rotad hos flera, inte bara fans. Låten är dedikerad till Gerard (och brorsan Mikey) Ways farmor. Och ja, den inleds trevande med tydlig text innan låten briserar till just ett riktigt rockanthem. Den är otrolig, och skulle den inte fastna direkt rekommenderar jag ett par lyssningar och några riktigt bra hörlurar.


Comments


Recent Articles

Let the posts
come to you.

Thanks for submitting!

  • Instagram
bottom of page