top of page

Fredagslåten: Not Strong Enough

Egentligen måste ni lyssna på hela plattan "the record" med boygenius. Boygenius är en trio som består av sångerskorna Julien Baker, Phoebe Bridgers och Lucy Dacus och namnet de valt på deras band är en blinkning till alla "manliga genier".


Det sägs att de helt enkelt är trötta på att placeras i facket "kvinnor som spelar rock" och att kvinnor dessutom alltid ska ställas mot varandra. De alla tre har sina egna solokarriärer men de finner både trygghet och inspiration när de gör musik tillsammans. Deras första album släpptes i slutet av mars i år och under sommaren är de på turné och spelar bland annat på Way Out West.


Nu till låten som ska spela in helgen för er: Not Strong Enough. Somrigt gitarrspel inleder låten som sedan drivs fram av trummorna till en mäktig refräng. Väl framme där krävs det inte så mycket mer när deras röster smälter samman. Sticket upprepar sedan fraserna: Always an angel, never a god...


Så det är inte bara en härlig låt att sjunga med till – den kan även bidra med lite jävlar anamma om du känner att du trampar vatten i gamla sunkiga strukturer.


Senaste inlägg

Visa alla

Fredagslåten: Welcome to the Black Parade

Denna fredag tänkte jag presentera en låt som körde över mig som en ångvält förra sommaren. Av någon outgrundlig anledning var jag inte tuff nog att lyssna på My Chemical Romance tidigt 2000-tal. Så n

Comments


Recent Articles

Let the posts
come to you.

Thanks for submitting!

  • Instagram
bottom of page