top of page

Fredagslåten: Kan någon flytta på molnen

Är det bara jag eller var vintern ovanligt lång och mörk i år?


Om vårens blygsamt varma strålar inte lyckats övertyga dig helt och hållet om att det faktiskt är en sommar på ingång så har jag här en låt som är ett ypperligt alternativ när radiodängorna känns för repetitiva.


I april släppte Junior Brielle, en duo som består av bröderna Gabriel och David Röhdin, sitt andra album Domedagsdrömmar. På den nya plattan är det tydligt att de lämnat det synthiga soundet bakom sig och i stället slängt sig in i en luftigare ljudbild. Något som låter mer som The Libertines (de nämns även i låttexter på plattan).


Junior Brielle jämförs ofta med Kent (också en referens på skivan och en blinkning till vilken vass spaning det är) och om så ska göras även här skulle jag påstå att det går att dra paralleller till Eskilstunabandets album "Jag är inte rädd för mörkret" från 2012.


Men nu till fredagslåten. Brödernas senaste release har hyllats unisont och således har undertecknad behövt smälta intrycken av de nya spåren. Till slut fann jag en undangömd sommarpärla (i mitt tycke), spår åtta på albumet med titeln "Kan någon flytta på molnen" innehåller allt man behöver när man ska möta den varma årstiden. Cynism blandas med optimism och vaggar en in i en tro om att de kommande månaderna blir något extra. Och det är precis här som Junior Brielle är som bäst: "Även om det tog en lång lång tid, älskling tänk , vi tog oss hit."


Det är den här låten som kommer att briljera på spellistan i sommar – klicka här.

Senaste inlägg

Visa alla

Fredagslåten: Welcome to the Black Parade

Denna fredag tänkte jag presentera en låt som körde över mig som en ångvält förra sommaren. Av någon outgrundlig anledning var jag inte tuff nog att lyssna på My Chemical Romance tidigt 2000-tal. Så n

Comments


Recent Articles

Let the posts
come to you.

Thanks for submitting!

  • Instagram
bottom of page